Örtmedicin och helhetsterapi

Det är viktigare att välja ekologiskt vad gäller vissa råvaror än andra

På alla sätt och vis är det förstås allra bäst om vi äter alla våra livsmedel framställda på ett harmoniskt, omsorgsfullt och giftfritt sätt.

Såväl tillgång som plånbok kan avgöra i hur stor utsträckning vi väljer ekologiskt. Båda sakerna (tillgång och pris) gynnas dock av att vi väljer ekologiskt så vi går mot att kunna göra det i all större utsträckning.

Men om vi ibland måste välja ocke ekologiskt så kan det vara bra att känna till att vissa råvaror drar åt sig gifterna lätt medan andra är rätt så tåliga. Därför är det, vad gäller miljön i våra kroppar, viktigare att välja ekoligiskt vad gäller vissa livsmedel än andra. Vad gäller miljön i stort (inklusive andra levande människor och djur) -som våra kroppar och liv ju är direkt eller indirek beroende av är det förstås alltid bra att välja ekologiskt.

 

Livsmedel där vi bör välja eko eftersom de drar åt sig mer gifter  

*Äpplen

*Selleri

*Paprika

*Persikor

*Jordgubbar

*Nektariner

*Vindruvor

*Spenat

*Sallad

*Gurka

*Blåbär

*Potatis

 

Livsmedel som är mer gifttåliga och därmed mer ok att välja icke eko

*Lök

*Majs

*Ananas

*Avokado

*Kål

*Ärtor

*Sparris

*Mango

*Aubergine

*Honungsmelon

*Vattenmelon

*Sötpotatis

*Grapefrukt

*Champinjoner

 
TIPS:

Köp frysta eko-råvaror. Det brukar vara billigare och de är oftast plockade då de är mogna till skillnad från en del annat.